Terug naar alle evenementen

ONDERZOEKSASSISTENT MUZIEK & DRAMA (MUZIEKTHERAPIE)


  • LUCA SCHOOL OF ARTS Leuven Belgium (kaart)

ORGANISATIE

LUCA School of Arts is een creatieve hub voor bijna 5.000 mensen: meer dan 4.000 studenten en 800 collega’s. Aan hen biedt LUCA een onderwijs- en onderzoeksomgeving om hun creatief talent verder te ontplooien. Dat doen we via opleidingen hoger onderwijs in het brede domein van de kunsten, en via artistiek onderzoek, ingebed binnen een geassocieerde Faculteit Kunsten aan KU Leuven. LUCA heeft campussen in vier steden: Gent, Brussel, Leuven en Genk. 
 
LUCA School of Arts is lid van de Associatie KU Leuven. 
 
We geloven dat kunst en design op tal van manieren impact heeft op de maatschappij en de wereld. Respect en integriteit bepalen onze grondhouding, diversiteit en duurzaamheid beschouwen we als een troef, en kwaliteit is onze drijfveer. 
 
Momenteel maken we werk van de rol van LUCA als actor in de maatschappij, van de ontsluiting van onze multicampusrealiteit tot een netwerk, van de evolutie van de vijf oorspronkelijke opleidingsinstituten tot een gezamenlijk laboratorium, en van het inspelen op opleidings- en onderzoeksvragen uit de buitenwereld. 

Het expertisenetwerk Arts & Society van LUCA School of Arts biedt een positie voor een kandidaat geïnteresseerd in een doctoraal onderzoek in de kunsten, ingebed in het expertiseteam muziektherapie. 

FUNCTIE

Er is een groeiende erkenning van het belang van een systemische benadering in de kinder- en jeugdpsychiatrie. In dit licht wordt de betrokkenheid van ouders en/of zorgfiguren steeds vaker geïntegreerd binnen kindgerichte behandelmodellen. De wijze waarop ouders/zorgfiguren actief betrokken kunnen worden binnnen de interactieve werking van muziektherapie en de specifieke impact hiervan op de behandeling en ontwikkeling van het kind, wordt nog onvoldoende begrepen, vooral binnen de kinder-en jeugdpsychiatrie.   

Onder supervisie van prof. dr. Katrien Foubert onderneem je een muziektherapeutisch georiënteerd onderzoeksproject waarin je onderzoekt hoe systemische principes in muziektherapie bij kinderen/jongeren kunnen worden toegepast. Het doel is een beter methodisch begrip te krijgen van ouderbetrokkenheid in muziektherapie binnen de kinder-en jeugdpsychiatrie, en de impact daarvan op muzikale interacties, het muziektherapeutisch proces en de ontwikkeling van het kind.  

Daarnaast omvat jouw opdracht ook een onderwijsopdracht van 10%. Deze bestaat uit een lesopdracht ingebed binnen de afstudeerrichting muziektherapie, maar kan ook administratieve, ondersteunende en organisatorische taken omvatten binnen het onderwijs.  

Jouw aanstelling als onderzoeker kan enkel starten zodra jouw PhD proposal wordt goedgekeurd door de doctoraatscommissie in de kunsten (LUCA – KU Leuven). 

Verantwoordelijkheden binnen de 50% onderzoeksopdracht:  

  • In jouw onderzoeksvoorstel staat de context van de kinder- en jeugdpsychiatrie centraal,  dit met een muziektherapeutische oriëntatie;  

  • Je onderneemt een onderzoeksproject dat goedgekeurd werd door de doctoraatscommissie in de kunsten (jouw aanmelding voor de doctoraatscommissie in de kunsten kan plaatsvinden nadat je de procedure voor deze kandidaatstelling doorlopen hebt). 

Verantwoordelijkheden binnen de 10% onderwijs opdracht:  

  • Het actief verbinden van je werk als clinicus muziektherapeut en onderzoeker binnen het vak ‘methodiek in de muziektherapie’; 

  • Het begeleiden van studenten muziektherapie tijdens de stage bij kinderen/jongeren/volwassenen met een verstandelijke beperking, ontwikkelings- of gedragsproblematiek.

PROFIEL

  • Je hebt een masterdiploma muziek, bij voorkeur in muziektherapie; 

  • Je hebt praktijkervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie; 

  • Je beschikt over aantoonbare onderzoeksgerichte vaardigheden; 

  • Je hebt sterke organisatorische en didactische vaardigheden; 

  • Je bent communicatief en kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels overeenkomstig de taalvereisten die van kracht zijn in het Vlaamse hoger onderwijs. Bij aanvang van de lesopdracht moet je de onderwijstaal beheersen op ERK-niveau B1. De bestuurstaal in LUCA is het Nederlands. Als je bij aanwerving geen of nog onvoldoende Nederlands kent, voorziet LUCA in een verplicht integratietraject met als doel om binnen de 5 jaar na aanstelling het Nederlands op ERK-niveau B2 te beheersen. 

  • Je kunt zelfstandig werken - als onderdeel van een team, rekening houdend met collega's - en kunt omgaan met stress;  

  • Je bentcommunicatief vaardigen respectvol; 

  • Je bent bereid om met anderen samen te werken in een interdisciplinair team en hebt een constructieve instelling; 

  • Je bent bereid om jouw professionaliteit en expertise te blijven ontwikkelen; 

  • Je bent bereid een paar keer per jaar een werkbezoek te brengen aan internationale partners; 

  • Je draagt de opdracht, missie, visie en het pedagogisch beleidsplan van LUCA School of Arts, een warm hart toe; 

  • Je bent een begeleider van opleidings- en ontwikkelingsprocessen en toont initiatief en verantwoordelijkheid. 

AANBOD

Bij LUCA kom je terecht in een omgeving waar respect en integriteit onze basishouding definiëren, we duurzaamheid en diversiteit zien als een troef en kwaliteit onze drijfveer is. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk. Je komt daarmee terecht in een stimulerende omgeving waarin we tal van mogelijkheden bieden om je eigen invulling te geven op je hoofdcampus in Leuven of op één van de andere campussen van LUCA School of Arts. 

LUCA School of Arts wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. We verwelkomen daarom alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie. 

Wij bieden een aanstelling van bepaalde duur (60% mandaat) voor een periode van 2 jaar in het ambt van assistent (barema 502) met ingang vanaf 1 september 2025. Bij een positieve evaluatie kan de aanstelling 2 maal verlengd worden met 2 jaar. Meer informatie over de weddeschalen vind je terug op de website van het departement onderwijs (www.ond.vlaanderen.be).  

INTERESSE?

Selectieprocedure 

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit  

  • een motivatiebrief 

  • een C.V. 

  • attest van diploma (indien van toepassing een gelijkwaardigheidsverklaring van het gevraagde diploma). 

Solliciteren kan tot en met 5 juni 2025 t.a.v. LUCA School of Arts, personeelsdienst LUCA: via CV Warehouse.Enkel volledige dossiers worden in aanmerking genomen. 

Een eerste selectie gebeurt op basis van de dossiers.  

Je kan uitgenodigd worden voor een interview in de week van 23 juni 2025. Tijdens het interview worden de genodigde kandidaten gevraagd om hun onderzoeksproject en visie op onderwijs en onderzoek te presenteren voor de selectiecommissie. Nadien wordt de geselecteerde kandidaat gevraagd het proposal samen met de supervisor verder uit te werken en in te dienen bij de doctoraatscommissie.   

Interesse? 

Meer informatie is te verkrijgen bij dr. Katrien Foubert, onderzoekscoördinator Music&Drama:katrien.foubert@luca-arts.be 

Voor meer toelichtingen over de sollicitatie procedure, contacteer personeelsdienst@luca-arts.be 

Eerdere gebeurtenis: 1 september
PROJECTMEDEWERKER COMMUNICATIE & PUBLIEKSWERKING
Latere gebeurtenis: 1 september
UI/UX DESIGNER (ENG)