ORGANISATIE
Het Centrum voor Leerpsychologie en Experimentele Psychopathologie is een onderzoeksgroep binnen de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van KU Leuven. Onze groep wordt internationaal erkend voor zijn expertise in cognitieve en leermechanismen bij angst en depressie, en voor het toepassen van deze kennis binnen preventie en interventie. We doen zowel fundamenteel als toegepast onderzoek: gaande van proefdierenonderzoek tot klinische trials.
FUNCTIE
We zijn op zoek naar een enthousiaste klinisch psycholoog om het team van trainers te versterken in de VIRTUS studie. VIRTUS is een klinisch onderzoeksproject dat de werkzaamheid van virtual reality exposure bij jongeren (12 – 16 jaar) met sociale angstklachten bestudeert. Dit gebeurt aan de hand van een randomized controlled trial met 3 groepen: exposure therapie in vivo, exposure therapie in virtual reality en een wachtlijstgroep. Voor meer informatie over de studie zie: www.virtusonderzoek.be. Concreet zijn we op zoek naar een afgestudeerd klinisch psycholoog die ons team versterkt op klinisch en deels ook organisatorisch vlak.
Takenpakket:
Je wordt een hoofdtrainer in de lopende RCT studie. Hierin geef je zelf individuele exposuresessies aan verschillende jongeren. Dit doe je aan de hand van een protocol dat door jou als trainer op maat gemaakt wordt voor iedere deelnemer.
Je helpt waar nodig bij het rekruteren en screenen van deelnemers met ook bijhorende administratieve taken.
Je staat in rechtstreeks contact met het VIRTUS team, de deelnemers en hun ouders.
PROFIEL
Je behaalde een masterdiploma in de klinische psychologie.
Je beschikt over uitstekende klinische vaardigheden en je hebt interesse in exposure.
Je beschikt over uitstekende relationele vaardigheden, bent een teamspeler maar kan ook goed autonoom werken.
Je hebt uitstekende organisatiecapaciteiten, kan nauwgezet werken en hebt veel aandacht voor details, zonder de hoofdzaak uit het oog te verliezen.
AANBOD
Je maakt deel uit van een dynamisch en enthousiast team van thesisstudenten, PhD-studenten, en professoren dat werktevredenheid hoog in het vaandel draagt.
Je maakt kennis met het uitvoeren van exposure bij sociale angst.
(Wekelijkse) supervisie door erkende supervisoren.
Opleiding in exposure (in vivo en virtual reality) bij sociale angst.
Inzicht in hoe een grote gerandomiseerde studie loopt.
Je werkplek zal te Leuven zijn.
Aangezien er gewerkt wordt met jongeren, zullen de exposuresessies vooral ook na de schooluren plaatsvinden. Dit kan je zelf inplannen.
De werkuren zijn flexibel in te plannen.
Je krijgt een contract aan 40 % voor 10 maanden, mogelijk verlengbaar met 3 maanden (barema 43).
Idealiter zo snel mogelijk te starten.
INTERESSE?
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Jella De Lee, tel.: +32 16 37 30 75, mail: jella.delee@kuleuven.be.
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 20/11/2024 via onze online sollicitatietoepassing
KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.
Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be